Psykomotorisk terapi

Psykomotorisk terapi handler om at reaktivere den kropslige og psykiske balance.

Psykomotorisk terapi bygger på teknikker, som mestres igennem kombination af samtaleterapi, øvelser og manuel behandling.

Se en kort film om psykomotorisk behandling hos Ressourcestedet

I mine behandlinger, ligger jeg vægt på det sanselige, det langsomme, det blide og det milde. Igennem afspænding, finder jeg vejen ind til dit ro/hvile system som beroliger og genopbygger kroppen.

Læs om mine klienters oplevelser med Psykomotorisk terapi

Når du starter i terapi

Der ligger ofte mange overvejelser bag, når du vælger at søge hjælp. Jeg ved det kan være sårbart at bede om hjælp og støtte. Derfor kræver den bedste terapi også god kemi, tillid og respekt. Det er vigtigt du ved, at du selv bestemmer hvor meget du vil fortælle om dig selv, når du går i terapi. Du bestemmer farten og jeg hjælper dig igennem sessionen. I mit behandlingsrum, får du dit helt private rum til at dele det du har lyst til. Jeg har naturligvis altid tavshedspligt. I behandlingen tager jeg afsæt i dine ønsker og behov, men også ud fra det jeg ser, og det jeg fornemmer under behandlingen. For nogle er det kombinationen af samtaleterapi, manuel behandling samt mentale og kropslige øvelser, der er behov for. I visse tilfælde er det samtalen der fylder mest og for andre vil det være den kropslige del, der er det bærende element i forløbet. Kroppen vil dog altid blive inddraget i behandlingen – også i samtaledelen.

"Jeg forsøger altid at skabe de bedste rammer og værner om et hjertevarmt og ufordømmende møde, hvor du som min klient, føler dig set og tryg men også udfordret"

Profil af Natasha Lodberg
Profil af Natasha Lodberg

Når du starter i terapi

Der ligger ofte mange overvejelser bag, når du vælger at søge hjælp. Jeg ved det kan være sårbart at bede om hjælp og støtte. Derfor kræver den bedste terapi også god kemi, tillid og respekt. Det er vigtigt du ved, at du selv bestemmer hvor meget du vil fortælle om dig selv, når du går i terapi. Du bestemmer farten og jeg hjælper dig igennem sessionen. I mit behandlingsrum får du dit helt private rum til at dele du har har lyst til. Jeg har naturligvis altid tavshedspligt. I behandlingen tager jeg afsæt i dine ønsker og behov, men også ud fra det jeg ser, og det jeg fornemmer under behandlingen. For nogle er det kombinationen af samtaleterapi, manuel behandling samt mentale og kropslige øvelser, der er behov for. I visse tilfælde er det samtalen der fylder mest og for andre vil det være den kropslige del, der er det bærende element i forløbet. Kroppen vil dog altid blive inddraget i behandlingen – også i samtaledelen.

"Jeg forsøger altid at skabe de bedste rammer og værner om et hjertevarmt og ufordømmende møde, hvor du som min klient, føler dig set og tryg men også udfordret"

Gode grunde til at få en psykomotorisk behandling:

  • Du mærker et behov for at få kroppen mere med i det du gør
  • Du har et ønske om at tage vare på dig selv og din krop
  • Du mangler nye redskaber til at forstå dig selv, din krop og dine reaktioner
  • Du vil gerne prioritere og gøre noget godt for dig selv og din krop
  • Du trænger til at genfinde din kropsbevidsthed og få styrket dit nærvær i kroppen
  • Du mærker et behov for at forbedre dit mentale og fysiske helbred og dermed forbedre din følelsesmæssige livsstil

Psykomotorisk terapi er en oplagt behandlingsform for dig, som gerne vil møde dig selv indefra.

Hvem har gavn af en psykomotorisk behandling?

Der er mange forskellige baggrunde for at få en psykomotorisk behandling. Udgangspunktet kan lige så vel være en psykisk problematik, der ofte også afspejler sig fysisk, F.eks. posttraumatisk stresslidelse eller depression. Du har måske selv oplevet hvordan svære følelser, konflikter eller andre psykiske belastninger, kan resultere i en fysisk anspændthed, træthed eller tankemylder? Du kan også henvende dig på baggrund af en fysisk lidelse, som oftest også rummer bagvedliggende psykiske problematikker, f.eks. hovedpine eller søvnbesvær.

"Udgangspunktet kan lige så vel være en psykisk problematik, der ofte også afspejler sig fysisk"

Psykomotorisk terapi af ryg
Behandling indeholder typisk 3 dele
2 stole i Ressourcestedet

Samtale

I den indledende samtale taler vi først og fremmest om årsagerne til din henvendelse. Her kan du fortælle hvordan du har det og dele oplevelser eller emner, som du syntes er væsentlige at få fortalt. Igennem vores samtale, får jeg således et nærmere indblik i dine fysiske og eller psykiske problematikker. Her får jeg også muligheden for, at spørge ind til relevante dele af dit private, arbejdsmæssige og sociale liv. Min erfaring er, at efter denne samtale er det ofte mere tydeligt hvad dine udfordringer drejer sig om, og det giver en lettende følelse.

Psykomotorisk behandling af klient

Manuel behandling

Manuel behandling betyder behandling med hænder. Dette foregår på briks eller en behandlingsmåtte, hvor jeg lægger dig til rette med puder og tæpper, der støtter op om din krops anatomi. Under afspændingen, arbejder jeg nænsomt og roligt med hænderne, men stadig direkte og i dybden. Her arbejder jeg igennem kroppen via bevægelse og behagelige tryk, løft og stræk af muskler, bindevæv, knogler og led. Jeg behandler på begge sider af kroppen og udenpå tøjet, du vil derfor være påklædt under hele behandlingen. Det forhindrer mig ikke i at arbejde i dybden.

Natasha Lodberg i terapi med kvindelig kunde

Øvelser

Jeg supplerer ofte en samtale eller en kropsbehandling med øvelser af psykisk og fysisk karakter, som understøtter netop den udvikling eller det fokus, dit behandlingsforløb har. Det kan være åndedrætøvelser, guidet afspænding, visualiserings øvelser m.v. Jeg ligger stor vægt på, at terapiens indhold og dine øvelser skal kunne forankres i din dagligdag. Det er først, når du i hverdagen begynder at mærke forandring i dine reaktionsmønstre og handlemåder, at en egentlig ændring sker.

Hvad er formålet med behandlingen?

I store træk er formålet, at arbejde med dine fysiske og følelsesmæssige belastninger og derigennem styrke dine psykiske og fysiske ressourcer. Hvor end du er i livet, hvad end du kommer herind med, så er et der udgangspunkt for behandlingen vil være. Ved du allerede nu, at du gerne vil skabe den forandring du har behov for? Så bestil en tid allerede nu.

Psykomotorisk terapi handler om, at reaktivere den kropslige og psykiske balance.

"Kroppen ofte er en overset faktor i et stress forløb, men jeg ved hvor vigtigt det er at indrage kroppen som en medspiller"

Derfor er psykomotorisk terapi en oplagt terapiform for dig som føler dig stresset og udkørt.

Igennem et kropsligt fokus finder jeg porten ind til dit ro/hvile system. Når kroppens hvile system aktiveres, skrues kroppens alarmberedskab stille og roligt ned.

Psykomotorisk terapi handler om, at reaktivere den kropslige og psykiske balance.

"Kroppen ofte er en overset faktor i et stress forløb, men jeg ved hvor vigtigt det er at indrage kroppen som en medspiller"

Derfor er psykomotorisk terapi en oplagt terapiform for dig som føler dig stresset og udkørt.

Igennem et kropsligt fokus finder jeg porten ind til dit ro/hvile system. Når kroppens hvile system aktiveres, skrues kroppens alarmberedskab stille og roligt ned.

Påklædning

Det er vigtigt du møder op i afslappet tøj. Undgå også at komme i meget glat/blankt sportstøj. Kom gerne i jogging lignende tøj.

Priser

Hvis du forestiller dig at opstarte et forløb, så anbefaler jeg dig at booke tid til en indledende samtale. Her skal vi bruge ekstra tid til at tale om din henvendelsesårsag og jeg skal lære dig bedre at kende.

Indledende samtale og behandling af 95 minutters varighed, koster 930 kr.

Efterfølgende sessioner af 75 minutters varighed, koster 800 kr.